Aquest cap de setmana han tingut lloc els actes principals de la Festa de l'Estany de Puigcerdà. No hi ha hagut focs artificials ni desfilada de carrosses, però les carrosses han pogut lluir igualment de manera estàtica, i la Vella de l'Estany ha tornat com cada any a visitar la vila.

Puigcerdà ha sigut durant aquest cap de setmana l’escenari de la Festa de l’Estany, un esdeveniment que ja fa 135 anys que es va crear i que enguany s’ha tornat a celebrar després que l’any passat no fos possible.

Per adaptar-se a les restriccions de la pandèmia, s’han hagut de suspendre els focs artificials a l’entorn de l’estany, i també la rua dels carrosses. Però tot i això, les carrosses de les diferents colles sí que han sortit al carrer de manera estàtica, i han estat plantades durant el matí i la tarda de diumenge a l’entorn de l’estany.

No hi ha faltat la música, la festa i l’humor, que han pogut gaudir tots els visitants que s’hi ha acostat seguint un recorregut senyalitzat.

També han pogut saludar la Vella de l’Estany, que un cop l’any la vila per aquestes dates. I a més, com a novetat d’aquest any, divendres es va representar la seva llegenda de forma teatralitzada, i per primera vegada es va unificar amb la de dos altres personatges.

La representació teatral de la llegenda segurament ajudarà a posar ordre a les diferents llegendes que hi havia al voltant de la Vella de l’Estany, i l’èxit de públic que va tenir la funció farà que es repeteixi l’any vinent.

Parlen al vídeo: ALBERT PIÑEIRA, ALCALDE DE PUIGCERDÀ - IBÓN CASTILLO, PRÍNCEP DELS AIRES