Enfrontaments entre Mossos d’Esquadra i joves durant les nits de festa major de la Seu d’Urgell. Aquests fets han deixat de moment dos detinguts, una vintena de denúncies i un mosso ferit al braç. El moment més complicat es va viure dissabte a la matinada quan es volia desallotjar un botellot a la plaça del Carme.

Aquests aldarulls i accions incíviques en diferents punts de la ciutat es van repetir les nits de divendres i dissabte, el punt de concentració de gent més important ha estat a la plaça del Carme on unes tres-centes persones s’han agrupat per fer un botellot.
Les accions de la policia per dispersar la gent han iniciat encaraments dels joves que els han llençat tota mena d’objectes i ampolles de vidre. Aquest diumenge a la nit s’han habilitat diferents controls en punts clau per requisar alcohol i, tot i que s’ha evitat un nou botellot a la plaça del Carme, hi ha hagut concentracions en altres punts com l’horta del Valira.

L’ajuntament de la Seu d’Urgell fa una crida a la responsabilitat i al civisme per recordar que seguim en pandèmia i que els actes de festa major finalitzen a dos quarts d’una per seguir les mesures sanitàries. El consistori demana evitar agrupacions entre el jovent per evitar una situació complicada d’aquí a pocs dies.

Parlen al vídeo: CARLOS GUÀRDIA, REGIDOR DE FESTES I TRADICIONS