El Consell Comarcal de Cerdanya i alcaldes de diferents municipis demanen als Mossos que actuïn més contra els botellots. Un fenomen generalitzat a Catalunya, i que a la comarca ha generat molèsties i brutícia durant tot l’agost, per exemple aquest cap de setmana a Llívia o a Vilallobent.

Cerdanya no ha estat una excepció en la problemàtica dels botellots, que s’ha estès per tot Catalunya i especialment a les zones més turístiques. Davant d’això, el Consell Comarcal i els alcaldes de Llívia, Urús, Fontanals, Bolvir i Ger demanen més recursos policials i que s’apliquin sancions a les persones que beuen i fan festa al carrer.

A Cerdanya, aquest fenomen s’ha anat repetint durant tot el mes d’agost en llocs puntuals de la comarca, i també ha anat a més durant les festes majors dels pobles.

Sense anar més lluny, aquest cap de setmana la situació s’ha donat a Llívia, al Parc de Sant Guillem.

Preveient que això passaria, des de l’ajuntament van decidir contractar un treballador exclusivament per la neteja del parc.

En altres municipis com Ger, els botellots han tingut lloc al nucli de Pleta de Saga, i l’ajuntament va optar per combatre-ho obrint el rec de nit.

Com a la resta del territori, els alcaldes coincideixen a dir que aquest any s’han donat més casos d’aquest tipus, i esperen que la reobertura de l’oci nocturn posi fi a aquests episodis.

Parlen al vídeo: ELIES NOVA, ALCALDE DE LLÍVIA - DAVID RUIZ, TREBALLADOR BRIGADA MUNICIPAL - ALFONS CASAMAJÓ, ALCALDE DE GER