La sala ‘La Cuina’ acull l’exposició ‘La vaga de la Canadenca 1919/2019’ que es podrà visitar fins al 15 de setembre. Aquesta mostra, que és itinerant per tot Catalunya, ha estat organitzada per l’ajuntament de la Seu i l’Espai Ermengol – Museu de la ciutat.

Aquesta exposició commemora el centenari de la mobilització obrera que va aconseguir la jornada laboral de 8 hores i mostra el paper que hi va tenir Catalunya. La vaga és considerada una de les més importants de la història i que va suposar la paralització del 70% de la indústria local de la ciutat de Barcelona i va deixar sense llum gran part de Catalunya.

Els organitzadors destaquen les cinc visites guiades que hi tindran lloc per conèixer millor la informació que trobaran en els diferents plafons i els audiovisuals. Aquestes seran amb aforament limitat a 10 persones.

Per assistir a una de les visites guiades s’ha de reservar plaça a través de la pàgina web agenda.laseu.cat. La proposta es pot visitar gratuïtament de dilluns a divendres de 17h a 21h a la Sala La Cuina, inclosos el dilluns i dimarts que ve de festa major.

Parlen al vídeo: ALBERT GALINDO, TÈCNIC CULTURA AJUNTAMENT LA SEU D’URGELL - ANNA LÓPEZ, RESPONSABLE ESPAI ERMENGOL – MUSEU DE LA CIUTAT