L’Ecomuseu de les Valls d’Àneu ha adaptat la part superior de Casa Gassia i l’ha convertit en un nou espai expositiu. Fins ara, només s’aprofitaven dues de les quatre plantes d’aquest immoble, que conserva l’estructura original d’una casa pirinenca de principis de segle XX. Ara, s’ha adaptat la tercera planta i el cap de casa, que es dedicaran a exposicions temàtiques. La primera, que ja està instal·lada, és Se’n parlave i n’hi havie, coordinada per Pau Castells i dedicada a la bruixeria.

Pel que fa a l’exposició sobre la bruixeria, aquesta ha anat itinerant durant anys per diverses poblacions. El primer lloc on es va poder veure va ser justament l’Ecomuseu i ara s’hi estarà de forma estable durant un bon temps. I és que les Valls d’Àneu és un dels primers indrets on s’ha documentat aquest fenomen.

A banda dels elements de l’exposició original, s’han incorporat nous objectes, com un bust de cera de l’enverinadora francesa Catherine Deshayes. També s’hi poden veure elements de tortura, ingredients per preparar conjurs o relats de memòria oral recollits en format audiovisual.

Parlen al vídeo: JORDI ABELLA, DIRECTOR ECOMUSEU VALLS D’ÀNEU