En els pressupostos de l’any vinent, el govern de la Generalitat destinarà una partida per tal de desplegar personal i recursos de les diferents conselleries al territori de l’Alt Pirineu i l’Aran. Això és el que ha assegurat aquest matí el president de la Generalitat, Pere Aragonès, des de l’Hospital de Cerdanya, on ha vingut a fer una visita institucional, que aquests dies l’ha portat també als Pallars.

Actualment, i a diferència d’altres territoris que tenen responsables propis de cada àrea de govern, a l’Alt Pirineu i l’Aran el govern únicament compta amb la delegació territorial, encapçalada per Ricard Pérez, i amb un gerent de Salut, que va ser nomenat fa prop d’un mes pel conseller Argimon.

El conseller de Salut, d’altra banda, també present a la visita a l’Hospital de Cerdanya, s’ha referit a la necessitat d’actualitzar el règim jurídic d’aquest centre sanitari per la seva singularitat transfronterera.

Actualment, l’Hospital de Cerdanya es regeix per convenis diferents, i això fa que el sou dels treballadors sigui diferents segons la seva nacionalitat.

Parlen al vídeo: PERE ARAGONÈS, PRESIDENT DE LA GENERALITAT - JOSEP MARIA ARGIMON, CONSELLER DE SALUT