L’estada dels turistes als hotels de l’Alt Urgell s’allarga entre 4 i 5 dies de mitjana. L’ocupació hotelera aquest agost ha estat d’un 80%, arribant al 95% en algunes ocasions. La comarca ha passat de ser un lloc de pas al destí final de la majoria de turistes.

L’augment de l’estada als hotels de l’Alt Urgell, des de l’Associació d’Hostaleria, es creu que pot ser degut per l’interès que té el turista nacional a descobrir el territori, sobretot espais a l’aire lliure. La comarca, envoltada per diferents Parcs Naturals, ofereix rutes per a tots els nivells i propostes a l’aire lliure.

Aquest estiu la majoria de turistes que han visitat l’Alt Urgell han estat espanyols que buscaven un destí de muntanya. El turisme estranger ha suposat gairebé un 1% dels visitants.

Andorra ha deixat de ser el destí dels viatges i passa a converitr-se en un complement.

L’Associació remarca que l’alta xifra de les ocupacions fa que la resta d’economia de la comarca també se’n vegi beneficiada.
La previsió per la primera quinzena de setembre als hotels de la Seu d’Urgell, tot i que no es podrà igualar amb les xifres de l’agost, s’espera que sigui bona gràcies a la celebració de la Copa del Món d’Eslàlom el primer cap de setmana.

Parlen al vídeo: MIQUEL ÀNGEL SÁNCHEZ, PRESIDENT ASSOCIACIÓ HOSTALERIA ALT URGELL