L’Assemblea Nacional Catalana ha projectat a la Seu d’Urgell el documental ‘Assemblea en lluita’ amb imatges inèdites de l’1 i el 3 d’octubre de fa quatre anys. El film, elaborat per una televisió francesa que ha estat subtitulat en català, resumeix l’activitat de l’entitat durant els últims anys, recordant l’esperit de l’1-O.

L’esdeveniment que en un principi havia de tenir lloc al Parc del Cadí s’ha traslladat a la Sala de la Immaculada per la pluja. Aquest acte ha comptat amb la presència de la presidenta de l’Assemblea, Elisenda Paluzie, i d’altres representants territorials del Pirineu, com els Secretaris Nacionals de l’Alt Urgell i el Pallars.

L’entitat independentista ha ofert als assistents els productes de la Diada d’engany, com samarretes, polseres i mascaretes, amb el lema ‘Lluitem i guanyem la independència’. En aquesta ocasió, es vol reclamar l’aplicació efectiva del resultat del referèndum de l’1 d’octubre de 2017, a través d’una manifestació.

L’acte que es prepara per aquest 11 de setembre serà una marxa per la ciutat de Barcelona que anirà des de plaça Urquinaona fins al Parlament de Catalunya.

Parlen al vídeo: ELISENDA PALUZIE, PRESDIENTA ANC