La Confederació Hidrogràfica de l’Ebre licita els treballs d’enderrocament de les cases expropiades al nucli de La Clua. Les obres han sortit a concurs públic per un import de poc més de 151.000 euros.

Aquesta actuació ha de suposar un augment de la seguretat en el nucli i facilitar les intervencions que l’ajuntament de Bassella té previstes pel desenvolupament socioeconòmic, cultural i turístic de la zona.

La Confederació assegura que el consistori del municipi es planteja l’adquisició de l’edifici de ‘Cal Rei’ per transformar-lo en un equipament urbà. D’altra banda, també s’estudia com conservar l’estructura de ‘Cal Gitori’, ja que no es pot enderrocar perquè era l’antic castell de La Clua i que es podria posar a la venda perquè es rehabiliti.

Les obres han de tirar a terra 20 cases, algunes d’aquestes es preveu que no es puguin tornar a construir per la situació propera al penya-segat i en aquests terrenys ja es treballaria per incloure una plaça que tingui la funció de mirador. Aquest nou espai es finançiaria amb les subvencions del Pla Únic d’Obres de Catalunya i es podria dur a terme entre els anys 2022 i 2023.

Les expropiacions es van realitzar l’any 2000 per la construcció de l’embassament de Rialb al riu Segre. Els edificis van quedar en descuit i després de 20 anys sense manteniment suposen un risc pels veïns i els visitants.