El president de la Generalitat, Pere Aragonès, s’ha reunit aquest dijous al matí amb els alcaldes del Pallars Sobirà, en el marc d’una visita al Pirineu que s’allargarà fins divendres. Durant la trobada amb els representants locals, aquests li han reclamat, entre altres qüestions, un pla de xoc per solucionar d’una vegada per totes els problemes d’accés als nuclis més allunyats. De moment, s’han compromès a aportar com a mínim 750.000 euros des del mateix Consell Comarcal i han demanat a la Diputació de Lleida i a la Generalitat que també hi contribueixin econòmicament

Els representants del Pallars Sobirà també han reclamat un tracte diferencial per als territoris de muntanya, recuperar les reunions bilaterals amb la Generalitat i que s’inclogui a la comarca a la candidatura dels Jocs Olímpics d’Hivern Barcelona Pirineus 2030

Aragonès ha prosseguit la seva estada al Pallars amb visites a Llavorsí i Esterri d’Àneu i aquest divendres visitarà Cerdanya i el Ripollès.

Parlen al vídeo: CARLES ISUS, PRESIDENT CONSELL COMARCAL PALLARS SOBIRÀ