El Festival de Música Antiga dels Pirineus tanca una edició marcada pel context sanitari que ha obligat a reduir aforament en els concerts. Els actes han tingut un total de 3.250 assistents, un 40% menys de públic que les xifres del 2019, l’última vegada que es va celebrar l’esdeveniment.

De la cinquantena de concerts que s’han dut a terme durant els mesos de juliol i agost, una vintena han tingut entrades exhaurides. Les formacions que més han destacat enguany han estat Stadler Trio, Capella de Ministres, Lore Binon i Jurgen Debruyn i Serendipia Ensemble.

Els organitzadors asseguren que tot i que aquesta edició ha sigut fluixa per les normatives COVID, moltes poblacions ja han manifestat el seu interès per participar en l’onzena edició del festival que tindrà lloc durant l’estiu del 2022.

El concert d’Ensemble de Contrastes a Beget, Camprodon, ha sigut l’encarregat de posar punt final a la desena edició del festival de música que ha celebrat quaranta-vuit concerts amb la participació de 150 intèrprets de grups i solistes.

En aquesta desena edició ha guanyat gran protagonisme el FeMAP social, una iniciativa que busca facilitar el dret d’accés a la cultura als col·lectius més vulnerables amb propostes per garantir la comprensió de la música antiga. En aquest sentit s’han dut a terme dues accions: un taller previ explicatiu i l’assistència a un dels concerts programats i els concerts d’un quintet format pel Conservatori de Música que ha actuat en 19 centres repartits per tots els municipis participants.

Aquesta iniciativa ha tingut una bona acollida per part del personal de residències, personal sanitari i famílies de les persones ingressades.

L’objectiu del festival es acostar música d’alta qualitat als habitants del Pirineu i combinar-ho amb propostes relacionades amb el patrimoni i el turisme de la zona. Per aquesta raó s’han ofert actes culturals, visites guiades i packs turístics amb allotjament.