La bona acollida que ha tingut entre el públic ha animat als responsables del Museu Hidroelèctric de Capdella a allargar un mes més l’exposició sobre els Pescadors de Muntanya. La mostra, que es va instal·lar a principi de juliol, havia d’acabar a finals d’agost però, finalment, s’estarà al museu fins a final de setembre. L’exposició explica la pesca continental als estanys del Pirineu al llarg dels segles XIX i XX. A l'Alt Pirineu i Aran la pesca va ser una activitat tradicional des del Paleolític mitjà i un recurs alimentari excepcional en un medi hostil fins a mitjan segle XX, quan va passar a ser únicament un esport.

La idea de l’exposició la va tenir el ribagorçà Joan Casimiro, que va morir fa poc sense poder veure-la estrenada. Cal tenir en compte que des que Violant i Simorra ho va estudiar, l’any 1935, aquesta temàtica no s’havia tornat a treballar.

Entre aquestes peces n’hi ha una de central, el canastrell, que s’utilitzava per al transport del peix. L’exposició serà itinerant i la següent parada després d’estar-se a Capdella serà Pont de Suert. Posteriorament, s’exposarà fins i tot en algunes localitats de costa.

Parlen al vídeo: EVA PERISÉ, DIRECTORA MUSEU HIDROELÈCTRIC CAPDELLA