Una ruta pel nucli de Gavarra i el seu entorn més immediat és la proposta que tanca el cicle ‘Els dimecres coneixem l’Alt Urgell’ organitzat pel Consell Comarcal de l’Alt Urgell. Les activitats que s’han dut a terme durant aquest mes d’agost volen incentivar la pràctica del senderisme amb la descoberta del patrimoni de la comarca.

Aquestes activitats que s’han fet de manera gratuïta, tot i que amb incripció prèvia per seguir les mesures COVID, han tingut molt bona acollida entre la població que han cobert totes les places disponibles.

La ruta s’iniciarà aquest dimecres des de la Seu a les 8h del matí, quan es sortirà cap al nucli del municipi de Coll de Nargó. La sortida combina una excursió de quatre quilòmetres amb molt poc desnivell fins a l’antiga comanda hospitalera de Sant Salvador d’Isot, i posteriorment es visitarà el poble de Gavarra.

La visita finalitzarà a l’església romànica de Sant Serni que destaca per la seva torre de campanar de secció circular i un retaule barroc a l’interior, dels pocs a l’Alt Urgell que no va ser cremat durant la Guerra Civil.

Parlen al vídeo: CARLOS GASCON, TÈCNIC PATRIMONI CULTURAL CCAU