El Festival Terra Roia omple d’art aquests dies diverses poblacions del Pallars Sobirà. L’epicentre del certamen és el municipi de Soriguera, amb accions a Vilamur i Baro, però també s’han programat activitats a Esterri d’Àneu, Llavorre i València d’Àneu. Tot plegat s’allargarà fins al 29 d’agost. Un dels actes centrals ha estat la Fira Multiartística, inaugurada aquest passat dijous pel president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn. A la mostra, diversos artistes vinculats amb la comarca han pogut mostrar la seva obra, exposant-la als carrers, corts, eres i cases de Vilamur.

Tot i que en part és hereu de l’antic festival Siartb, aquesta és la primera edició del Terra Roia. De fet, el festival havia de començar l’any passat, però no es va poder celebrar a causa de la pandèmia.

Parlen al vídeo: JOSEP RAMON FONTDEVILA, ALCALDE DE SORIGUERA - JOAN TALARN, PRESIDENT DIPUTACIÓ DE LLEIDA