Apareixen canals de reg de primera meitat del segle XX al jaciment del Pati de les Monges a la Seu. La segona fase de la intervenció a aquesta excavació arqueològica, que es va iniciar fa una setmana, consisteix en la retirada del paviment que cobreix l’espai per delimitar l’extensió de les restes que es van descobrir fa un any.

El descobriment d’aquest reg ja es preveu que endarrereixi les obres, ja que s’ha de documentar i excavar amb molt més compte.

En aquesta primera setmana de treballs es pot començar a veure que les capes inferiors al ciment semblen bastant intactes i això podria indicar que les restes arqueològiques del segle XIV puguin estar en bones condicions.

L’ajuntament de la Seu vol que aquesta actuació serveixi per conèixer l’abast real del jaciment i saber com era el passat medieval de la ciutat. Aquesta intervenció compta amb una partida d’uns 20.500 euros i està previst que finalitzi a principis de setembre.

A part del que podria ser un barri de la Seu d’entre els segles XIII i XIV també s’ha localitzat un espai pavimentat amb còdols de riu que podria datar d’entre els segles XVII i XVIII.
Aquestes restes es van descobrir l’any passat quan es volia instal·lar una central tèrmica de biomassa al pati del Centre Cultural les Monges.

Parlen al vídeo: ÒSCAR AUGÉ, ARQUEÒLEG ENCARREGAT DEL JACIMENT - CARLOS GUÀRDIA, REGIDOR DE PATRIMONI CULTURAL I MUSEUS