Els raiers de Coll de Nargó es plantegen canviar les dates de la baixada de rais a la primavera o l’inici de l’estiu pel poc cabal del riu Segre que cada vegada els obliga a escurçar més el recorregut. Aquest any ha sigut de mig quilòmetre a la zona de la platgeta dels Clops de Fígols.

La 32a edició de la baixada s’ha celebrat aquest dissabte després que s’hagués d’ajornar per les mesures de l’onada de calor i l’elevat risc d’incendi de la zona. Els organitzadors han hagut de remullar durant tota la setmana els dos rais ja construïts perquè les branques que uneixen els troncs no s’assequessin.

L’Associació de Raiers de la Ribera del Segre espera que l’any vinent rebin el reconeixement de Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat de la Unesco.

Els actes de la baixada de rais, que s’ha dut a terme amb vuit raiers, ha finalitzat a la tarda amb una ofrena floral al monument de la dona del raier.

Parlen al vídeo: ÀLEX FERRÉ, PRESIDENT RAIERS DE COLL DE NARGÓ