Els regidors i consellers comarcals de Junts pel Pont de Suert i Junts per la Vall de Boí han reclamat a la presidenta del Consell Comarcal de l’Alta Ribagorça i alcaldessa de Vilaller, Maria José Erta, que cedeixi la presidència del consell els dos últims anys de mandat a qui va ser president l’anterior període, Josep Lluís Farrero. A través d’una carta, asseguren que aquest és l’acord a què van arribar tots els regidors de Junts dels tres municipis de la comarca a principi de mandat.

Erta, per la seva banda, ha preferit no fer declaracions a càmera però a través d’un comunicat ha assegurat que formalment no hi ha cap acord. Així, s’ha mostrat sorpresa per aquesta petició i ha recordat que inicialment Farrero no va prendre possessió com a conseller comarcal. També li ha retret literalment les reiterades absències, la no assistència a plens i l’incompliment de les seves funcions com a conseller comarcal. Unes acusacions que Farrero ha negat.

Farrero també ha volgut deixar clar que aquesta no és una demanda partidista, fent referència al fet que Erta ha optat per quedar-se al PDECAT mentre que la majoria de regidors i consellers del Pont de Suert i la Vall de Boí s’han passat a Junts per Catalunya. Ha afegit que, en el cas que Erta no accedeixi a cedir-los la presidència, estudiaran altres accions. Erta, per la seva banda, ha deixat clar que vol seguir treballant per un projecte col·lectiu per a l’Alta Ribagorça i fer-ho de la mà de tots els grups.

Parlen al vídeo: JOSEP LLUÍS FARRERO, CONSELLER COMARCAL JUNTS PER CATALUNYA