Cerdanya es prepara per viure nou dies de cinema. Dissabte 7 d'agost s'inaugura la 12a edició del Cerdanya Film Festival, que s’allargarà fins el 15 d’agost. S'han programat entre tres i quatre sessions diàries, tant de curtmetratges, com llargmetratges de ficció i documentals.

En total s'ha seleccionat 99 obres nacionals i internacionals, amb projectes de Brasil, Xipre, Corea de Sud, França, Índia o Malàisia.

Una de les principals novetats d'enguany és que els projectes presentats al certamen opten a la preselecció als premis Goya 2022. A més, enguany s'espera la participació de directors-es, actors i actrius.

Les peces incloses a Secció Oficial competiran pels premis del jurat oficial, del jurat jove i el Premi del públic, i participaran a 12 categories, com Premi mirada social, Millor direcció o Millor film emergent. La selecció de documentals està encapçalada pel títol inaugural, El niño de fuego, que es projectarà dissabte al migdia.

En el marc del festival, s'estrenarà Links, un concurs de projectes que es volen rodar a Cerdanya. Se n'han seleccionat 22 que es presentaran davant de productors. Des de la Cerdanya Film Comission, qui organitza el festival, creuen que és una manera de donar a conèixer la comarca com un lloc on portar-hi projectes audiovisuals i generar activitat que, de fet, és un dels seus objectius.

Les sessions tindran lloc a la sala de convencions del museu Cerdà, un espai que es limitarà al 70% de l'aforament.

Les entrades són numerades i es poden adquirir a la web del festival. Les sessions matinals són gratuïtes i la resta el preu són tres euros a taquilla. Existeixen també abonaments amb preus especials.

De cara a l'any vinent, el Festival podrà créixer, gràcies a un ajut de la Generalitat de 8000 euros.

Parlen al vídeo: JORDI FORCADA, DIRECTOR CERDANYA FILM FESTIVAL