L’ajuntament de la Seu d’Urgell concedeix gairebé 26.000 euros a diversos projectes solidaris i de cooperació. Els beneficiaris d’aquests fons han estat ONG locals sense ànim de lucre i campanyes d’emergència del Fons Català de Cooperació.

El crèdit del qual es disposa per concedir aquestes subvencions és d’uns 22.000 euros. Enguany s’han atorgat uns 18.000 euros entre les ONG La Seu Solidària, Cruzada por la Alegría i Pirineu amb el Sàhara.

Aquesta part del pressupost anual del consistori es reserva amb dos objectius principals: potenciar les ONG sense ànim de lucre del municipi i distribuir part de la consignació a cada sol·licitant.

Entre altres projectes aquestes subvencions han permès millorar la qualitat de vida de famílies de Filipines, establir un hort comunitari al Senegal, enviar material al Servei d’Oncologia d’un Hospital Pediàtric a Cuba i promoure activitat als campaments de refugiats d’Algèria.

Parlen al vídeo: JOAN GURRERA, REGIDOR SOLIDARITAT I COOPERACIÓ