L'alcalde de Bolvir, Isidre Chia, ha estat escollit aquest dijous president del Consell Comarcal de Cerdanya, en un ple extraordinari que s'ha celebrat de manera presencial. L'ens canvia de mans, d'ERC a Junts per Catalunya, tal com van acordar les dues formacions fa dos anys, a l'inici de mandat. Així doncs, Chia agafa el relleu de la republicana Roser Bombardó per seguir amb un projecte continuista.

Chia ha estat l'únic candidat que s'ha presentat al càrrec, ja que les altres dues formacions ERC i Endavant Cerdanya, no n'han presentat cap. En la votació el nou president de l'ens ha rebut tretze vots a favor, tres en contra i un en blanc. Dos consellers no han assistit el ple.

Inicialment el càrrec de president l'havia d'ocupar l'alcalde de Puigcerdà i vicepresident de la diputació de Girona, Albert Piñeira, del grup de Junts. Però finalment, a última hora qui ha rebut més suport ha estat l'alcalde de Bolvir.

Recordem que la composició del ple del Consell resultant de les eleccions municipals del 2019 va atorgar set cadires a ERC, nou a Junts i tres a Endavant Cerdanya. En el moment d'escollir la presidència, fa dos anys, tres vots d'ERC van refermar el pacte amb Junts, deixant a l'oposició el grup d'Endavant Cerdanya.

En aquest darrer ple extraordinari també s'ha fet oficial la renúncia de la consellera Sílvia Orriols de Junts per Llívia i del conseller Jordi Solergivert d’ERC d’Alp. En el seu lloc han pres possessió del càrrec les noves conselleres Mar Quera de Junts per Puigcerdà i Eva Campi d’Acord Municipal-ERC de Lles de Cerdanya. 

Parlen al vídeo: ISIDRE CHIA, PRESIDENT CONSELL COMARCAL CERDANYA