Ja han finalitzat les obres de construcció del nou pont sobre el torrent d'Estaüja, que limita els municipis de Llívia i Estavar, tot i que el pont pertany a l'administració francesa. Els treballs van començar a principis de juny i han acabat una setmana abans del previst. Així doncs, s'ha reobert el pas de vehicles, vianants i ciclistes aquests dies de més afluència de visitants.
Es tracta d'una actuació molt esperada, ja que en èpoques d'intensos ruixats, el cabal augmentava sobtadament i les branques i sediments obstruïen el pas de l'aigua, fet que acabava desbordant el torrent, amb el perill que això representava per als conductors. Això ja no passarà perquè el nou pont és d'un sol ull.
Mentre han durat les obres les obres, els conductors, han hagut de desviar-se per Ro i els vianants i ciclistes han pogut utilitzar també el camí vell que enllaça Llívia i Estavar.
L'actuació ha tingut un cost d'uns 180.000 euros, dels quals el 70% els ha aportat l’agència estatal encarregada de la gestió de l’aigua a l’estat francès, i el 30% restant el Consell dels Pirineus Orientals.