Més de 500 sol·licituds per cursar els nous estudis de CAFE a la Seu d’Urgell que s’especialitza en esports de natura. D’aquesta demanda de matriculacions, 140 són com a primera preferència per cobrir un total de 40 places disponibles. La nota de tall s’ha situat en 9,646 davant l’alt nombre de sol·licituds.

L’Institut Nacional d’Educació Física ha valorat molt positivament aquest èxit de matriculació que assegura que totes les places quedin cobertes, ja que referma el projecte de creació d’aquests estudis a la Seu i supera les previsions més optimistes de la institució. Davant aquesta situació es treballa per poder oferir més places en pròxims cursos.

La capital de l’Alt Urgell acollirà el primer grau universitari presencial que tingui lloc a l’Alt Pirineu i Aran. Els primers anys les classes teòriques tindran lloc a l’edifici del Centre Cultural Les Monges, pel que fa a les pràctiques s’utilitzaran espais d’entitats col·laboradores com l’ajuntament de la Seu, estacions d’esquí i indrets naturals de l’entorn. Està previst que pel curs 2023 -2024 es disposi d’instal·lacions pròpies amb un nou edifici al nucli urbà de la ciutat.

El projecte d’INEFC Pirineus adscrit a la Universitat de Lleida, es va fer realitat amb la presentació aquest maig passat al Parc Olímpic del Segre.