El Festival de Música Antiga dels Pirineus ofereix el penúltim concert que tindrà lloc a la Seu d’Urgell. Els protagonistes de la vetllada han estat el grup València Baryton Project amb una actuació a l’església del Seminari Diocesà, on han presentat el seu últim disc que ha vist la llum fa tot just una setmana. El públic ha pogut gaudir del concert ‘Una nit a la cort d’Esterházy’.

El grup està format per Matthew Baker, Estevan de Almeida Reis i Alejandro Friedhoff, que ofereixen un concert amb el baryton, la viola i el violoncel respectivament.

El conjunt valencià ha donat a conèixer un exòtic instrument, anomenat baryton, que pertany a la família de la viola de gamba però que es caracteritza per tenir deu cordes a la part del darrere que han de ser tocades amb el polze esquerra.

El FeMAP tornarà a l’Alt Urgell aquest diumenge, 8 d’agost, a Vilanova de Banat, al municipi d’Alàs i Cerc amb una proposta de l’Stadler Trio, ‘Una serenata a la Viena de Mozart’ que tindrà lloc a la 13h del migdia a l’església de Santa Cecília.

Parlen al vídeo: MATTHEW BAKER, VALÈNCIA BARYTON PROJECT