Oliana ha pogut celebrar la festa major d’enguany. Tot i que en un principi es creia que s’haurien d’anul·lar tots els actes, finalment les mesures establertes pel PROCICAT han permès continuar amb les activitats. Des de l’ajuntament creuen que l’important ha sigut poder celebrar la festa major i que la gent hagi pogut oblidar per un moment la situació de pandèmia actual.

Entre els actes que s’han portat a terme aquest any hi ha hagut la tradicional sortida del grup de geganters i grallers d’Oliana, juntament amb Els Voliaks, la colla de diables del municipi. Encara que en altres ocasions es reunien colles de tot Catalunya per fer una cercavila per tot el poble, des de l’inici de la pandèmia aquesta trobada es realitza de forma estàtica.

En aquest acte de cultura popular s’ha presentat el capgròs mesclat, un símbol de diversitat i perspectiva de gènere que representa el suport de l’entitat a les polítiques d’igualtat i no discriminació. El disseny d’aquest nou element festiu es va iniciar el 2019 amb els infants de l’escola Sant Jordi.

El pregó de festa major ha sigut a càrrec del casal de jubilats d’Oliana per fer un homenatge a la gent gran com un dels col·lectius més afectats. Els actes han acabat amb un concert i un castell de focs.

Parlen al vídeo: CARME LOSTAO, ALCALDESSA OLIANA