Dos regidors de l'equip de govern de Llívia han presentat la seva renúncia. Les discrepàncies sobre la decisió d'instal·lar radars a l'entrada del nucli urbà i l'arribada en bloc de milers de multes ha fet que els dos membres hagin decidit desvincular-se de la formació Endavant Cerdanya Llívia Futur i passar a ser regidors no adscrits. Parlem del tinent d'alcalde, Roger Alsina, i la regidora d'Esports, Cultura, Turisme i Festes, Elena Folch.

L'alcalde de Llívia, Elies Nova, ha manifestat que entén la decisió que han adoptat els regidors i ho atribueix "a la situació social tensa d'aquestes últimes setmanes". Lamenta que "la pressió d'alguns veïns i veïnes de Llívia els hagi portat a renunciar al càrrec", ha expressat a través d'un comunicat.

D’altra banda, el regidor de Junts a l’oposició Joan Marc Cosp també ha anunciat la seva baixa del partit i, doncs, el seu pas també a la bancada dels regidors no adscrits. La dimissió dels dos regidors, sumada a la renúncia d'aquest membre de l’oposició, deixa la composició del ple en un triple empat a tres entre Endavant Cerdanya Llívia Futur, Junts per Llívia i els regidors no adscrits, provinents dels dos grups. A més, recordem que l'alcalde Elies Nova va anunciar a principis d'any que es donava de baixa d'ERC, partit al que estava associat Llívia Futur, i s'afiliava a Junts per Catalunya, que de fet és la formació a l'oposició a l'ajuntament.

A tot això cal sumar que fa poc es va retirar de la política l'exalcaldessa i candidata de Junts a Llívia, Sílvia Orriols, la qual ha estat substituïda per Antonio Moreno.