El Teatre del Casino Ceretà ha acollit aquest dimecres a la nit el darrer concert de la 45a edició de la Trobada amb els Acordionistes del Pirineu. Una edició que va arrencar el 23 de juliol a la Seu d'Urgell i que en total ha comptat amb sis concerts.
El d'aquest dimecres ha anat a càrrec dels joves catalans Elies Fernández i Elies Porter, l'escocès Gary Blair, els colombians Antonio Rivas i Daniel Ochoa i els russos Roman Jbanov i Alexei Birioukov, entre d'altres. Tots ells han ofert una mostra del seu repertori a les 142 persones que han assistit al concert.

La Trobada amb els Acordionistes del Pirineu se celebra cada any a Arsèguel des de 1976, excepte aquest any, per raons d'espai. Els concerts s'han celebrat, doncs, a la Seu d'Urgell, Castellbò i Puigcerdà.

La trobada representa el punt de partida de la recuperació de l’acordió diatònic a Catalunya, Aragó i País Valencià, i també és centre d’intercanvi cultural amb diversos països d’Europa, països de l’Est i Amèrica. Molts dels conjunts i solistes que assistien a la trobada no ho han pogut fer enguany degut a les restriccions de la pandèmia. 

El concert ha donat el tret de sortida el 7à Festival Transfronterer d'Arts Escèniques, que organitzen conjuntament Puigcerdà i la Guingueta d'Ix.