El Cicle Joves Investigadors, que organitza el Grup de Recerca de Cerdanya cada juliol, ha comptat enguany amb la participació de tres estudiants de l'INS Pere Borrell de Puigcerdà. Tots ells han exposat els seus treballs de recerca de Batxillerat, en aquest cas, sobre temàtica cerdana.

Dilluns va ser el torn d'Ares Jordan, la qual va exposar el seu treball titulat “Passar la ratlla el 1939: ‘La retirada’ a la Cerdanya”, on va parlar sobre el context dels fets de començament del 1939 a la comarca.

El cicle ha continuat aquest dimarts, amb l'exposició dels treballs de Pau Bombardó i Pol Trilles. El primer autor s'ha centrat en els Jocs Olímpics d'Hivern a Cerdanya, qüestionant si seria un èxit o un fracàs. Bombardó ha parlat dels precedents, el projecte Barcelona Pirineus 2022 i de l'actual, el del 2030. El treball ha tingut en compte els diferents posicionaments, les inversions o l'impacte en l'economia local.

Tot seguit, Pol Trilles, ha exposat la seva recerca titulada “El consum televisiu a la Cerdanya”. L'estudiant ha parlat sobre l'evolució del consum de la televisió, l'increment de l'entreteniment en les programacions, el paper de les televisions locals o el futur del mercat televisiu a la comarca. Val a dir, que Pirineus TV ha estat també objecte d'aquest estudi.

Les tres xerrades han tingut lloc a la sala de convencions del Museu Cerdà i han comptat amb uns 75 assistents.