L'ajuntament de Das ha acordat amb el Bisbat d'Urgell la compra de l'antiga rectoria, situada a la plaça major. Es tracta d'un edifici en molt mal estat el qual l'equip de govern preveu refer-lo íntegrament i destinar-lo a habitatge social. Des del consistori s'han mostrat satisfets d'haver pogut arribar finalment a un acord.

La compra de la rectoria ha tingut un cost de 160.000 euros. D'aquests, l'ajuntament en pagarà 120.000 i els 40.000 restants els destinarà a la reforma de l'església parroquial de Sant Llorenç, juntament amb una partida de 40.000 euros més. I és que l'acord amb el Bisbat també contempla una actuació urgent a l'església que, des de fa més de dos anys, es troba tancada.

L'església de Sant Llorenç de Das es va construir el 1902 i, des de llavors, no s'hi ha fet mai cap actuació de millora i conservació.

Parlen al vídeo: ENRIC LAGUARDA, ALCALDE DE DAS - MAITE GARCIA, TINENTA D'ALCALDE DAS