L'ajuntament de Bellver ha instal·lat plafons amb fotografies antigues en diferents punts del poble. Es tracta d'una nova iniciativa amb la qual es pretén mostrar als veïns i visitants com ha evolucionat el nucli urbà, comparant els carrers i places on estan col·locats amb el seu passat, a més d'aportar informació històrica.

En total s'han col·locat onze plafons, vuit al centre històric de Bellver i tres a l'església de Talló. La plaça major, la del Portal, la de Sant Roc o el carrer Francesc Macià són alguns dels llocs escollits.

Així, doncs, la iniciativa, anomenada 'Bellver, una mirada al passat', convida a descobrir la xarxa de rètols i a reflexionar sobre l'evolució del municipi. De fet, la proposta complementa la ruta per descobrir Bellver a través d'autoguies que es va posar en marxa l'any passat.

Algunes fotografies formen part del fons municipal i altres les han cedit particulars a l'ajuntament.

L'equip de govern espera poder portar a terme aquesta iniciativa a altres pobles del municipi.

Parlen al vídeo: ANDREU FALOMÍ, TINENT D'ALCALDE BELLVER CERDANYA