El projecte Impulsa Energia finalitza una nova fase per canviar l’enllumenat de tots els pobles de l’Alt Urgell per unes làmpades amb tecnologia LED més eficients, que es calcula que suposaran l’estalvi d’un 30%.
En aquesta nova actuació s’ha treballat a onze nuclis de la comarca com Arsèguel, Cabó, Cava, La Seu d’Urgell, Organyà, Peramola i la Ribera d’Urgellet. La majoria de municipis ja haurien de disposar d’aquesta nova tecnologia a finals d’estiu.

El projecte per a millorar l’eficiència energètica i la gestió de l’enllumenat és un projecte finançat amb fons europeus i que compta amb el suport de la Diputació de Lleida, amb un pressupost de mig milió d’euros. Es preveu que a la tardor també es duguin a terme actuacions a Bassella, Alàs i Cerc i Valls de Valira.

Ja es treballa en la implantació de la telegestió en quadres elèctrics i la instal·lació d’una caldera de biomassa que donarà servei al Consell Comarcal, al Centre de desenvolupament infantil i atenció precoç i al nou edifici del centre d’atenció primària de la Seu.

La caldera de biomassa es situarà al nou Centre d’Atenció Primària de la Seu que es preveu que entri en funcionament abans d’acabar l’any.

Parlen al vídeo: JOSEFINA LLADÓS, PRESIDENTA CCAU