La marxa cicloturista Alp La Cerdanya Cycle Tour ha reunit aquest diumenge més d'un miler de participants. La prova, amb sortida i arribada a Alp, compta ja amb sis edicions i cada any ha anat superant el nombre d'inscrits, fet que demostra la seva consolidació.

A les vuit del matí s'ha donat el tret de sortida de manera esglaonada, és a dir, en grups de 250 ciclistes cada cinc minuts.
La marxa, organitzada pel club ciclista Alp-La Molina, ha comptat amb tres categories: l'Sport de 86km, la Medial de 145km i la Endurance de 185km. El desnivell ha estat d'entre 1200 metres fins a 3200 metres.
Es tracta d'una prova no competitiva que recórrer l'Alta i la Baixa Cerdanya, passant per poblacions com Puigcerdà, Font-Romeu, Eina o Llívia.

El guanyador en la categoria Sport ha estat Bernat Falomí amb un temps de 2h 24min, Aleix Biel s'ha situat al capdavant en la Medial, amb un temps de 4h i 7 min, mentre que Josep Andreu Cortada amb 5h i 26min ha estat el vencedor de l'Endurance. En dones, la més ràpida en Sport ha estat Alba Pujol amb un temps de 2h i 49 min. Carla Escartin s'ha classificat primera en la Medial amb un temps de 4h i 38 min. i per la seva banda. Leire Balzategui ha estat la vencedora en l'Endurance, creuant la meta en 6h i 43 min.

Del miler de participants, prop d'un 25% han estat dones.

Parlen al vídeo: JOAQUIM CAMACHO, ORGANITZADOR