El Grup de Recerca de Cerdanya ja té a punt el programa d'activitats d'estiu. Una d'elles és el cicle de conferències “A l'estiu: recerca't”, que tindrà lloc del 31 de juliol al 30 d'agost al Museu Cerdà de Puigcerdà. Enguany compta amb set conferències d'història, periodisme o ciències natural, i una presentació literària, en aquest cas, de “Si el cel es tornés vermell”, de Cori Calero.

L’Atlàntida i Egipte, El present i el futur de l’economia cerdana, Llívia al llarg del temps,Joan Trigall i la Cerdanya l’any 1603, Piratas del Caribe, Les fake news i la Covid-19, La flora de l’alta muntanya, són els títols de les set conferències. L'entrada és lliure.
La mitjana d'assistents a cada conferència era d'una cinquantena de persones. L'any passat aquesta xifra va baixar a la trentena, fet que els seus organitzadors ho atribueixen a la por que hi havia per participar en actes després de la pandèmia. Enguany confien en recuperar les bones xifres.

A banda del cicle de conferències, el GRC també ha programat una nova edició del Cicle Joves Investigadors. Serà dilluns i dimarts vinent a la tarda i hi participaran tres estudiants de l'INS Pere Borrell, els quals presentaran els seus treballs de recerca.
Per tancar les propostes d'estiu, l'entitat preveu fer l'acte de lliurament dels premis Sebastià Bosom i Josep Egozcue el 4 de setembre a Prullans.

Parlen al vídeo: ENRIC QUÍLEZ, PRESIDENT GRUP RECERCA CERDANYA