Peramola projecta per primera vegada el documental Padrina, parla’m de tu, un projecte fet per l’ajuntament del municipi, amb el suport del Consell Comarcal de l’Alt Urgell i la Diputació de Lleida.

El vídeo recull un total de 22 entrevistes amb veïnes del municipi per recalcar la importància del paper de la dona en la història del món rural i conèixer com era la vida a Peramola des del seu punt de vista.

Entre altres temes en els 4 vídeos dels quals consta aquest documental es parla de les escoles, dels bars i restaurants del poble i de la feina. Una de les reivindicacions que han fet les participants ha sigut lluitar perquè es mantingui l’escola oberta.
La presentació ha comptat amb la presència de l’alcaldessa Gemma Orrit, la presidenta del Consell Comarcal, Josefina Lladós i la diputada i el diputat, Helena Martínez i Joan Ramon Fondevilla.

Durant el mes d’agost s’instal·laran plaques amb els codis QR de cada vídeo als llocs dels quals es parla al documental, com al Centre Cívic de Tragó on s’ha fet l’acte, ja que era l’antiga escola del municipi.

Parlen al vídeo: GEMMA ORRIT, ALCALDESSA PERAMOLA - HELENA MARTÍNEZ, DIPUTADA D’IGUALTAT DIPUTACIÓ DE LLEIDA