Inici dels actes de la 45ª Trobada d’Acordionistes del Pirineu que l’any passat es va haver de cancel·lar per la pandèmia. El concert inaugural d’aquest divendres al jardí de l’Hotel Andria dóna el tret de sortida a aquest esdeveniment que tindrà lloc fins al dimecres que ve quan es farà l’acte de cloenda al Casino Ceretà de Puigcerdà.

El principal canvi que presenta el programa d’enguany és que no es realitzarà cap acte a Arsèguel.

La novetat d’aquesta quaranta-cinquena edició és la ubicació dels concerts que es faran a l’Aparcament Doctor Peiró a la Seu amb dos escenaris. Un serà una àrea de bar-restaurant en el qual els assistents podran gaudir de la música molt a prop, ja que la tarima es troba davant mateix.

Aquesta edició compta amb artistes de Catalunya, Escòcia, Suïssa, Sicília, Uruguai, Colòmbia i Moldàvia. Molts dels conjunts i solistes que assistien a la trobada no ho han pogut fer per les restriccions de la pandèmia. Tot i que les dades epidemiològiques a la Seu no són favorables, de moment, es mantenen tots els actes previstos.

Dilluns a les 20h del vespre es recupera el Gran Concert Catalunya, dedicat a solistes i conjunts del país per mostrar la vitalitat de l’acordió i la música folk al país.

Parlen al vídeo: ARTUR BLASCO, ORGANITZADOR TROBADA ACORDIONISTES DEL PIRINEU