Inaugurada a la Seu d’Urgell l’exposició dels 40 anys de l’Institut Català del Sòl: INCASÒL 40. 40 anys, 40 raons, que es podrà visitar a la Sala Sant Domènec fins a l’11 de setembre. L’exposició fa un repàs a la trajectòria i els objectius actuals de l’òrgan que gestiona el model urbà i territorial de Catalunya.

L’exposició, que s’ha instal·lat per primer cop en un espai interior, consta de 3 contenidors on es recullen els eixos de l’Agenda Urbana de Catalunya amb un vídeo de 6 minuts cadascun d’ells.
Un dels objectius d’aquesta agenda pel 2030 és implementar mesures per assolir un model de prosperitat compartit amb un món sostenible. Des de l’Incasòl es tracten els temes que tenen una dimensió urbana. Per part de l’ajuntament de la Seu també ja es treballa en aquesta direcció.

Durant l’existència d’aquest òrgan públic s’han invertit a comarques de l’Alt Pirineu i Aran 144 milions d’euros. A la comarca de l’Alt Urgell s’hi han fet diverses actuacions com la urbanització de 44 habitatges protegits a l’estació de transports a la Seu, la restauració de la col·legiata de Castellbó, la urbanització de tres places a Oliana i la construcció del nou poble d’El Pont de Bar.

Parlen al vídeo: ALBERT CIVIT, DIRECTOR INSTITUT CATALÀ DEL SÒL - JORDI FÀBREGA, ALCALDE LA SEU D’URGELL