Agents Rurals han alliberat aquest divendres al matí 450 truites adultes i uns 2000 alevins de truita a l'estany de Puigcerdà. Després de retirar les carpes invasores a principis del 2020, l'ajuntament ha decidit recuperar aquesta espècie autòctona.

Les truites han arribat de la piscifactoria de Bagà i poc a poc s'han anat dipositant a les aigües de l'estany. Primer les petites i després les de mida gran.

L'alliberament ha causat força expectació i tots aquells que passejaven en aquell moment pel parc Schierbeck s'han apropat per veure-ho.
L'ajuntament ha recordat que enguany la pesca a l'estany està prohibida. De cares a l'any vinent, no es podrà pescar utilitzant cullereta, ja que molts cignes han mort per empassar-se'n. A banda d'aquesta, altres mesures que ha adoptat el consistori per protegir la fauna de la zona és demanar als propietaris de gossos que els portin lligats.

Tot plegat, doncs, per mantenir l'ecosistema del llac, un dels principals símbols de la capital cerdana.

Parlen al vídeo: MARTA RUFIANDIS, REGIDORA MEDI AMBIENT PUIGCERDÀ - JOSEP PUJOL, CAP AGENTS RURALS CERDANYA