L’ajuntament d’Organyà no preveu el tancament de l’estació de parapent per l’entrada en vigor de vols regulars a l’aeroport Andorra – La Seu d’Urgell. La posada en marxa del radar de la infraestructura no permet algunes activitats esportives a tretze quilòmetres, espai que inclouria la zona d’enlairament de les escoles de parapent del municipi.

Perquè els vols de l’aeroport i el parapent puguin conviure s’hi ha instal·lat un senyal lluminós que s’activa quan hi ha molt trànsit a les instal·lacions aèries i no es permet el vol, tot i axò l’any passat només es va limitar el parapent vuit dies.

L’alcalde d’Organyà assegura que Aeroports de Catalunya treballa per canviar aquesta normativa i permetre simultàniament l’activitat de l’aeroport i el parapent.

Tot i que ja fa uns mesos que haurien d’haver començat els vols regulars de l’aeroport a Madrid, encara no es realitza cap vol regular a l’aeroport i per tant les afectacions a les instal·lacions de parapent a Organyà són mínimes.

Parlen al vídeo: CELESTI VILÀ, ALCALDE ORGANYÀ