El parc de Bombers voluntaris d'Alp ha participat aquest dimarts a una sessió de fotos pel calendari solidari 'Bombers amb causa 2022'. Els protagonistes han estat ells i dos infants, un d’ells tractat a l’Hospital Sant Joan de Déu.

Amb l'aigua com a fil conductor, el cos i els dos germans han generat moments de complicitat i diversió, primer amb una tirolina sobre el riu i després en un camp, on els nens han gaudit d'una guerra d'aigua. Al final, tots han quedat xops.

Qui ha capturat les imatges de manera desinteressada ha estat Sira Esclasans, fotoperiodista i fotògrafa freelance resident a Barcelona, especialitzada en fotografia documental d’autor i col·laboradora en diversos mitjans.

Els Bombers de la Generalitat i l’Obra Social de Sant Joan de Déu col·laboren en aquest projecte solidari des de l’any 2011, arran de la iniciativa de tres bombers voluntaris de la Generalitat, amb l’objectiu d’aconseguir fons per a la recerca en malalties infantils. A partir de l’edició del calendari del 2018, es va començar a destinar fons també a projectes socials d’acompanyament a infants en risc d’exclusió social, beneficiant-se centres com el Parc Sanitari Sant Joan de Déu. Una vessant solidària que es seguirà mantenint en l’edició del 2022 i que ja porta recaptats més de 600.000 euros.