La Generalitat ja ha començat el seu desplegament a l’Alt Pirineu i Aran, amb el nomenament d’un gerent propi per a la regió sanitària pirinenca, Felip Benavent. D’aquesta manera, l’Alt Pirineu i Aran deixaran de dependre de la delegació de Lleida en matèria de Salut. En el marc d’una reunió mantinguda aquest dijous a Tremp amb les presidències dels consells comarcals de l’Alt Pirineu i la sindicatura d’Aran, el nou delegat del Govern al territori, Ricard Pérez, ha assegurat que l’objectiu és que de forma més o menys immediata es puguin desplegar també alguns altres departaments al territori.

La resta de delegats, fins arribar a les 14 conselleries actuals, es podran desplegar a partir de l’any que ve si hi ha dotació pressupostària. Durant l’època del tripartit, el govern ja va desplegar diverses conselleries a l’Alt Pirineu i Aran i en va repartir les delegacions per diferents comarques. Ara, però, no es vol parlar d’ubicacions.

Durant la reunió també s’ha preparat la trobada que mantindran pròximament les presidències pirinenques i la sindicatura d’Aran amb el president Aragonès per traslladar-li les demandes del territori.

També s’ha abordat la qüestió dels Jocs Olímpics, un esdeveniment que els presidents i la síndica veuen com una oportunitat. La presidenta del Consell Comarcal de l’Alt Urgell, Josefina Lladós, mentrestant, ha dit que cal més informació i que no veu clar haver d’anar de la mà del govern espanyol en aquest afer si Catalunya aspira a ser independent el 2030.

Parlen al vídeo: RICARD PÉREZ, DELEGAT GOVERN ALT PIRINEU I ARAN