El barranc d’Erill s’incorporarà com a cas d’estudi al projecte europeu Phusicos per reduir el risc d’esllavissades durant crescudes o pluges intenses que poden afectar el poble d’Erill la Vall. Des d’enguany i fins a principis del 2023 s’estudiaran solucions basades a la natura que afavoreixin l’estabilització de la morrena i evitin el flux de detritus recurrents sobre l’àrea urbana. La intervenció serà promoguda per l’Ajuntament de la Vall de Boí amb el recolzament de l’Observatori Pirinenc del Canvi Climàtic de la Comunitat de Treball del Pirineus i l’Oficina Catalana de Canvi Climàtic.

Phusicos és un projecte europeu d’investigació aplicada que treballa per demostrar com es poden prevenir riscos naturals i esdeveniments climàtics extrems aprofitant les eines que ofereix la natura i prescindint d’elements com el ciment. A banda del barranc d’Erill, també s’estudien dos casos més a França i un tercer a l’Aragó.

El projecte tindrà un cost de 357.000 euros. El 60% l’assumirà el projecte Phusicos, el 38% el departament d’Acció Climàtica de la Generalitat i el 2% l’Ajuntament de la Vall de Boí.

Parlen al vídeo: SÒNIA BRUGUERA, ALCALDESSA DE LA VALL DE BOÍ - SALVADOR SAMITIER, CAP OFICINA CATALANA CANVI CLIMÀTIC - JEAN-LOUIS VALLS, DIRECTOR COMUNITAT TREBALL PIRINEUS