Ja han començat els treballs al que serà el nou passeig central d'Alp. L'ajuntament ha decidit convertir el carrer Mancomunitat en una nova zona de trobada que unirà el nucli comercial, la plaça major i l'església amb l'escola Bac de Cerdanya i el parc de davant. L'actuació contempla reordenar tot l'espai, tant el destinat als veïns i veïns com als vehicles, i guanyar una zona verda. A més, es sumaran noves places d'aparcament.

Aprofitant l'amplitud i situació del nou passeig, aquest podrà acollir diferents activitats, com ara mercats o fires.
L'actuació té un cost d'uns 300.000 euros, dels quals aproximadament la meitat es finançarà amb el Pla únic d'Obres i Serveis de la Generalitat. Per poder acollir-se a aquest ajut, l'ajuntament ha hagut d'iniciar les obres a l'estiu, tot i que es mantindrà la circulació i aparcament de vehicles mentre durin els treballs.

Els treballs els porta a terme l'empresa Flotats i el termini d'execució és de quatre mesos, de manera que les obres haurien d'estar enllestides a finals d'octubre.

Parlen al vídeo: GERARD CARRERAS, ARQUITECTE