Tretze pisos ocupats i una quarantena de recuperats i assegurats a la Seu d’Urgell. Davant les noves ocupacions dels últims mesos l’ajuntament fa balanç de la situació posant de manifest que tot i que reconeixen que hi ha ocupacions moltes es paren a temps per recuperar l’habitatge.

Els pisos ocupats actualment es troben a l’avinguda Garriga i Masó, a la plaça Europa, al carrer Monturull, al carrer Capdevila i, les últimes ocupacions de les quals es té constància és en un bloc de pisos al davant del centre educatiu La Salle.

El consistori de la Seu ja treballa per habilitar més d’una desena de pisos socials en l’edifici rebut per una herència i del qual disposarà durant 99 anys per fer-ne ús.

Cal recordar que el bloc de pisos ocupats a la plaça Europa, uns quaranta habitatges en total, als quals es va tallar el subministrament elèctric per una ordre judicial ja se n’ha desocupat el 86% de l’edifici.

Del total d’habitatges ocupats que hi ha a la Seu només quatre són famílies vulnerables, dues amb infants i dues de gent gran.

Parlen al vídeo: FRANCESC VIAPLANA, VICEALCALDE LA SEU D’URGELL - JOAN BARRERA, COMPROMÍS X LA SEU - XÈNIA ANTONA, CUP - JORDI FÀBREGA, ALCALDE LA SEU D’URGELL