Cal Capità, Cal Baba, Ca la Petronil·la, Ca l'Estorc o Cal Blanqueret, són els noms antics i sobrenoms d'algunes de les cases de Llívia. Per tal que no quedin en l'oblit, l'ajuntament ha iniciat la col·locació de rètols metàl·lics a les façanes amb el nom amb el qual es coneix històricament la casa. La iniciativa va sorgir després d'una reunió entre l'equip de govern i el teixit empresarial de la vila.

Gràcies al treball de recopilació i la memòria d'alguns veïns i veïnes, i després de corroborar que els noms eren correctes, la brigada d'obres municipal ha començat a instal·lar plaques com aquesta. De moment, se n'han encarregat 25 però se'n posaran més, ja que la iniciativa ha estat molt ben rebuda.

Un cop s'hagin col·locat totes les plaques, des de l'ajuntament es plantegen crear una ruta turística pel casc antic per poder anar-les descobrint.

Parlen al vídeo: ROGER ALSINA, TINENT D'ALCALDE LLÍVIA