El Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici ha servit d’inspiració per a un quadern didàctic per fomentar l’educació mediambiental. Duu per títol ‘La màgia del Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici al Pirineu de Lleida’ i estarà a disposició de les escoles i instituts de Catalunya en format digital a partir del pròxim curs escolar. Es tracta d'un quadern d'aventures per descobrir aquest paratge únic de l’Alt Pirineu i Aran adreçat a infants i joves d'entre 6 i 16 anys. Aquesta iniciativa ha sorgit com a resultat de l'èxit del llibre de contes L'entrellat dels estanys encantats, que es va editar la primavera de l'any 2020 i que convida a conèixer d'una manera enginyosa el Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici i el territori que en forma part com a destinacions certificades de natura i muntanya en família per l'Agència Catalana de Turisme: la Vall de Boí, a l'Alta Ribagorça, i les Valls d'Àneu i Pirineus-Noguera Pallaresa al Pallars Sobirà. El Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida ha estat l'impulsor de totes dues publicacions, l'autora de les quals és Montse Subirana, amb il·lustracions de Toni Serrano.