El jaciment iberoromà del Castellot de Bolvir podria ser més antic del que es pensava. La darrera campanya d'excavacions que aquest mes porta a terme la Universitat Autònoma de Barcelona vol aclarir si l'assentament podria haver estat ocupat al voltant de l'edat de bronze o del primer ferro. Per això s'han obert noves prospeccions fora del recinte murallat, on ja s'hi han trobat restes d'aquestes èpoques.

A banda d'aquesta zona, també s'està excavant l'accés republicà del jaciment per acabar de documentar edificis d'aquesta època romana i tot el conjunt d'àmbits medievals que es va desenterrar l'any passat, on hi ha una sèrie d'habitacions i l'accés. En aquest punt, també estan sortint a la llum àmbits de l'època ibèrica i romana. Amb tot plegat, els arqueòlegs volen seguir coneixent com era l'urbanisme de les diferents fases del jaciment.

Les excavacions arqueològiques al jaciment del Castellot de Bolvir van començar l'any 2006. Per ara s'han pogut desenterrar entre el 30 i el 40% de les restes i, per tant, encara hi ha molta part per conèixer.

Una trentena d'estudiants d'Arqueologia i Història de la UAB participen a la campanya d'aquest juliol, la qual compta amb la direcció de la mateixa universitat, i els suport de la Generalitat, la diputació de Girona i l'ajuntament de Bolvir.

Parlen al vídeo: JOAN OLLER, DIRECTOR EXCAVACIONS