El documental ‘Les Resilients’ es projecta als Cinemes Guiu de la Seu amb la presència de la seva directora Cristina Madrid. El film explica l’escena musical feminista des de quatre bandes formades majoritàriament per dones: Roba Estesa, Tribade, The Sey Sisters i Clara Peya. ‘Les Resilients’ ja s’ha projectat en més de setanta ocasions.

Madrid explica que amb el documental es vol explicar la realitat dels escenaris musicals en l’actualitat a través d’un viatge amb els quatre grups per explicar les seves vides en els concerts però també en la seva quotidianitat.

La comissió cultural de l’Ateneu de l’Alt Urgell va iniciar el 2019 un projecte sobre feminisme i música després d’una anàlisi de la Festa Major de la Seu on es va veure que cap dona havia pujat a l’escenari aquell any.

Entre altres accions, l’Ateneu va participar amb una aportació per donar suport el documental ‘Les Resilients’, tot i que fa un any que se’n volia fer la projecció a la Seu les restriccions per la pandèmia ho han endarrerit.

Parlen al vídeo: CRISTINA MADRID, DIRECTORA LES RESILIENTS - LURDES CASANOVA, MEMBRE ATENEU ALT URGELL