Els sondejos que des de fa unes setmanes s'estan portant a terme a l'entorn del Castell de Llívia han tret a la llum diverses restes que demostren que aquesta zona va ser ocupada durant l'època visigòtica, entre els segles V I VII. Els arqueòlegs que dirigeixen l'estudi han obert tres forats a la part alta del Puig del Castell per comprovar les diferents estructures i situar-les en el temps.

Els sondejos duts terme fins ara no han permès constatar l'existència d'un habitat romà a la zona del turó. Sí que s'han trobat, però, restes de ceràmiques d'aquesta època en punts pròxims a les muralles. Ara s'estudiarà tot aquests material per decidir si es fan nous sondejos amb la intenció de conèixer més a fons quins van ser els primers pobladors del Puig del Castell de Llívia.

Els elements de ceràmica d'època romana localitzats al turó fan pensar a l'equip d'arqueòlegs que era un indret que s'utilitzava de manera temporal, aprofitant la seva situació estratègica, sobretot en èpoques de conflictes.

Els treballs els dirigeix la UAB amb el suport de la Generalitat.

Parlen al vídeo: CÉSAR CARRERAS, PROFESSOR ARQUEOLOGIA UAB I DIRECTOR EXCAVACIONS