L’Ateneu de l’Alt Urgell ha acollit la presentació del llibre ‘Dones al marge. Bruixes i altres històries d’estigma i oblit’. En aquesta obra que forma un diàleg entre poètica i il·lustració trobem la història de catorze protagonistes, cinc d’elles considerades bruixes i la resta dones del món rural que han estat invisibilitzades.

El llibre comença amb la cacera de bruixes i fa un viatge al llarg de la història on les dones han estat relegades a l’ombra.

Segons l’escriptora el llibre s’expressa des d’un món rural que vol mans que el cuidin i treballin per aturar la despoblació i la desaparició de pràctiques i oficis. L’obra vol ser una acció reivindicativa de cura i estima pel territori.

El Col·lectiu Feminista de l’Alt Urgell organitza aquest diumenge la projecció del documental ‘Les resilients’ que mostra l’escena musical feminista que ha sorgit en els darrers anys a Catalunya i Espanya. La proposta tindrà lloc a dos quarts de deu de la nit als Cinemes Guiu, amb la presència de la directora, Cristina Madrid.

Parlen al vídeo: IVET EROLES, ESCRIPTORA - NARA GONZÁLEZ, PRESIDENTA COL·LECTIU VOLIAINA I COPROTAGONISTA