Gerard Sabarich i Fernández-Coto, l’alcalde de Rialp, ha estat elegit president de la Vegueria del Pirineu del Partit Demòcrata de Catalunya. En l’Assemblea de Vegueria celebrada aquest dijous s’ha renovat l’executiva del partit amb l’objectiu de mantenir el pragmatisme i el bon govern als ajuntaments i consells comarcals.

El nou president de la Vegueria del Pirineu, Sabarich, comenta que volen treballar per ser la força política que ofereix bon govern i experiència per transitar pel carril central del catalanisme.

La nova executiva vol treballar al costat dels alcaldes del PDeCAT a tot el Pirineu, creuen que la partició del territori en dues províncies no serà un impediment per cohesionar la regió i buscar col·laboració per fer un front en comú pels reptes amb què es trobin els polítics del Pirineu.

Les eleccions municipals de 2023 són la prioritat d’aquesta nova direcció i asseguren que es posaran a treballar immediatament en aquest sentit.

La nova Direcció Executiva Nacional del partit també compta amb Maria José Erta, presidenta del Consell Comarcal de l’Alta Ribagorça i alcaldessa de Vilaller.