Cerdanya treballa en el disseny d'un nou projecte turístic transfronterer. Es tracta d'una ruta que recorrerà el Capcir, l’Alta i la Baixa Cerdanya, i que es podrà fer per etapes resseguint els principals atractius culturals, patrimonials, de benestar, gastronòmics i naturals. També s'incorporaran els serveis complementaris que es generen al voltant de la mateixa com per exemple guies especialitzats en flora i fauna o bé patrimoni. Tot plegat per aconseguir una coordinació operativa i promocional de totes les activitats relacionades amb el senderisme.

Aquesta proposta és el resultat d'un treball conjunt entre els sectors públic i provat dels dos costat de la frontera per tal de promocionar la vall com un destí únic. El projecte tindrà continuïtat a la tardor, amb noves aportacions i també es coneixerà el traçat final de la ruta.

El projecte ha estat una acció realitzada en el marc del pla «EPirEMed: experiències pirinenques, emocions mediterrànies», dissenyat d’acord ambl Pla d’Acció Sectorial de Turisme de la Cerdanya. L’objectiu de l’acció és «construir un model de turisme sostenible i conscient que sigui un referent i desestacionalitzar les temporades creant una oferta diversificada».

L’acció ha estat cofinançada al 65% pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (Feder) a través del Programa Interreg V-A Espanya, França, Andorra (POCTEFA 2014-2020). 

Parlen al vídeo: MONTSE LÓPEZ, TÈCNICA TURISME CC CERDANYA